Doorgaan naar hoofdcontent

Ben ik te oud?

Oké, kort geleden ben ik dus begonnen als blogger, tenminste dat denk ik. Ik vind het leuk om te schrijven maar omdat brieven van papier aardig uit de mode zijn geraakt en ik emails en whats-app alleen gebruik voor vraag en antwoord acties zocht ik een andere manier om mijn ei kwijt te raken. Bloggen dus, volgens mij ben ik daarmee ook geen trendsetter maar ik doe in ieder geval mijn best een beetje bij te blijven. Nu ben ik niet echt een nitwit op de digitale snelweg maar eerlijk gezegd valt het me toch een beetje tegen. Om te beginnen is het al een gok voor welke club, merk of weet ik hoe je dat noemt, gaat. In mijn geval is dat dus Blogger geworden. Dan moet je dus een site op gaan bouwen, post schrijven en publiceren. En zie hier het resultaat. Ja, ja ik weet het, het is geen prijswinner maar nadat ik al na één dag de handdoek wilde gooien heb ik toch besloten dapper door te gaan en er in ieder geval regelmatig een ei (sorry, "Posts") te plaatsen. Nu nog zorgen dat mensen mij gaan volgen, maar dat hoofdstuk in de handleiding moet ik nog even doornemen. In ieder geval dank aan de dappere dodo's die dit al gelezen hebben en zich al dan niet hebben geabonneerd. En om tot slot antwoord te geven om mijn titelvraag ben ik te oud? nee, want een mens is nooit te oud om te "leren".

Reacties

Populaire posts van deze blog

Karnemelkse pap met havermout

Oh, gatsie, karnemelkse pap. Als ik terugdenk aan mijn kindertijd zie en ruik ik nog de lucht van karnemelkse pap. Ook later als ik mijn ouders zag genieten van dit goedje liepen de rillingen over mijn rug maar goed smaken verschillen en er zullen ongetwijfeld nog steeds mensen zijn die denken oh ja das waar, dat was lekker! Voor die mensen stap ik even over mijn schaduw (ik ben geen egoïst) het recept uit grootmoeders kookboek. 1 1/4 ltr. karnemelk - 150 gram havermout of boekweitgrutten - 1/2 theelepel zout. breng de karnemelk aan de kook onder af en toe roeren, strooi er het zout in en de havermout of boekweitgrutten en laat ze op een zacht vuur onder roeren 1/2 uur koken. Geef ze met stroop of met suiker.

Verjaardag

Verjaardagen, ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. Ik hou op de één of andere manier wel altijd een kalender bij van de verjaardagen tenminste een digitale dan want zo'n klassiek geval dat op de WC hangt is niet echt mijn ding. Toch lees ik hem altijd als ik bij mensen ben die hem nog steeds hebben hangen en gek genoeg zoek je dan altijd even snel naar de maand waarin jezelf jarig bent om te controleren of je genoteerd staat. Ik durf te wedden dat ik daar de enige niet in ben die dat doet. Sommigen zetten symbolen bij de namen 2 ringen staan voor de trouwdag, en een kruisje voor de sterfdag. Ik vraag me altijd af waarom?!! het bijhouden van verjaardagen is al een klus op zich maar als je ook de rest nog moet onderhouden heb je er zowat een dagtaak aan. Of zou het zo zijn dat je niet telkens een nieuwe kalender wilt kopen en alles overschrijven? het is niet netjes om een vette streep te zetten door iemands naam als deze is overleden dus een subtiel kruisje is dan de oplossin

Oliebollen stress of traditie?

Zo nog even op de valreep van 2019 een "weet je nog van toen" verhaaltje. Toegegeven ik blijk dus niet zo'n hele regelmatige blogger te zijn maar laat dat dan maar mijn goede voornemen voor 2020 worden. Goede voornemens, pff.. w ie dat ook bedacht heeft. Ja ze zijn zo gemaakt maar waarmaken is toch een verhaal op zich. Daarom neem ik me meestal voor geen goed voornemen te hebben en dat lukt bijna altijd. Mijn blog gaat deze keer over het bakken van oliebollen, een lange traditie die er gelukkig nog is, de meesten traditie die ons kikkerlandje rijk was zijn verdwenen of staan op het punt om zeep te worden geholpen door de vele azijnpissers (vergeef me deze uitdrukking maar ik heb er geen ander woord voor) die ons land rijk is. Nee ik ga nu niet opsommen wat we niet meer hebben maar wat we nog wel hebben en dat zijn de "Oliebollen". Grote, kleine, vette en erg vette, knapperig of slap ieder heeft zo zijn of haar voorkeur voor deze traditionele bal. Als

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *