Wat ik vroeger heerlijk vond was een "Broodschotel" mijn moeder maakte deze regelmatig op een zaterdagmiddag.
Er was dan altijd wel wat oud brood over van die week en er werd natuurlijk niets weggegooid.
Kunnen we nu nog wat van leren.
Ik vond het altijd feest en nog trouwens al moet ik bewust het brood oud laten worden want met de vriezer in huis krijgt het niet veel kans te "rijpen"
4,5 dl. melk
1 groot of 2 kleine ei(eren)
80 gram rozijnen
50 gram suiker
1 theelepel kaneel
een paar stukjes harde boter
Vuurvaste kleine schaal
Vet de schaal in met boter. Roer suiker en kaneel dooreen en vermeng dit met het geklopte ei en de melk (houd wel een beetje van het mengsel over voor straks) Week in het melkmengsel het wittebrood. Leg een laagje geweekt brood in de schaal en strooi er wat rozijnen over, leg weer een laagje brood + rozijnen en dek af met brood. Als je nog wat van het melkmengsel over hebt mag je dit ook in de schaal doen. Strooi het restant van het kaneel-suikermengsel over de schaal en verdeel de boter in kleine stukjes hierover. In een voorverwarmde oven van 180 graden ongv. 20-25 bakken.
TIP: Het blijft zacht en smeuïg aan de binnenkant dus niet doorbakken tot het droog is.
Ingrediënten voor 2 personen:
8 - 10 sneden oud witbrood4,5 dl. melk
1 groot of 2 kleine ei(eren)
80 gram rozijnen
50 gram suiker
1 theelepel kaneel
een paar stukjes harde boter
Vuurvaste kleine schaal
Vet de schaal in met boter. Roer suiker en kaneel dooreen en vermeng dit met het geklopte ei en de melk (houd wel een beetje van het mengsel over voor straks) Week in het melkmengsel het wittebrood. Leg een laagje geweekt brood in de schaal en strooi er wat rozijnen over, leg weer een laagje brood + rozijnen en dek af met brood. Als je nog wat van het melkmengsel over hebt mag je dit ook in de schaal doen. Strooi het restant van het kaneel-suikermengsel over de schaal en verdeel de boter in kleine stukjes hierover. In een voorverwarmde oven van 180 graden ongv. 20-25 bakken.
TIP: Het blijft zacht en smeuïg aan de binnenkant dus niet doorbakken tot het droog is.
Reacties
Een reactie posten